Select Page

Met praliné of met marsepein

Met praliné of met marsepein

De buurderijen in Deurne hebben een nieuwe producent. Seppe Van Dongen is chocolatier en maakt pralines.

Seppe Van Dongen is met zijn twintig jaar de jongste van de boeren en ambachtelijke producenten die levert aan de Deurnese buurderijen. Hij woont in de buurt van het vliegveld, dus speelt hij een thuismatch. Van Dongen genoot een opleiding chocolatier aan de PIVA en leerde pralines, studentenhaver, orangettes,… maken. Nu volgt hij een tweede cursus dessertkoekjes. En hij hoopt daarna ook nog een cursus werkstukken in chocolade te maken. Dan kan hij Sinterklaas en de paasklokken bevoorraden. Ondertussen maakt hij pralines die verkrijgbaar zijn bij ’t Koffiemieke op de Cruyslei of via een webshop.

Vorig jaar in de kerstperiode maakte de chocolatier meer dan 340 doosjes pralines. De jongeman heeft toen overuren moeten draaien om alles klaar te krijgen. Maar met deze actie heeft hij buurblaadje ’t Vliegerke er financieel een beetje bovenop geholpen. Voor de buurderijen heeft hij chocolade pralines gevuld met praliné of marsepein.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)