Select Page

De verleiding van jouw geliefde wordt ingezet op de buurderij

De verleiding van jouw geliefde wordt ingezet op de buurderij

Volgens de legende was Sint Valentijn een jonge bisschop in het Romeinse keizerrijk. Hij huwde – onder het motto dat liefde boven de wet staat – jonge koppeltjes die volgens de Romeinse regelgeving niet mochten huwen. Dat zinde de keizer niet waardoor de heilige zijn eigen hoofd als Valentijnsgeschenk kreeg.

Sindsdien is 14 februari de dag van de geliefden. Dan geven mensen een cadeautje aan die ene, die echte, die ware. Vaak is het zoeken naar een geschenkje dat leuk en niet voorspelbaar is. (En neen, dat hoeft niet het hoofd van jouw geliefde te zijn.) Daar kunnen de twee Buurderijen uit Deurne bij helpen. Want deze keer doen er ook producenten mee die maar eenmaal per maand komen, of zelfs enkel bij speciale gelegenheden. We vroegen aan de buurderijverantwoordelijke welke producten ideaal zijn om op 14 februari te geven: “Wat dacht je van een fles Rode van Morckhoven van Belgische Saffraan, een fruitige aperitief met smaak van bloedsinaasappel en de kleur van passie. Of van een geschenkkoffer met Belgische wijn van Domaine du Chapitre. Of wat dacht je van culinaire olie van Migino, van een geschenkzakje ‘with love’ van ambachtelijke zeepzieder Olefacio, van een cadeaupakket Cum Laude van Inglorious Brew Stars (het huisbier van de Universiteit van Antwerpen) of van een pot zoete honing van het Monasterium om het nog zoetere minnespel in te zetten en een lekker pakje Amberreskoffie van Koffie Verheyen om achteraf nog wat na te genieten,…”

En of dat op zich nog niet voldoende is, voegt de buurderijverantwoordelijke er nog aan toe: “Voor deze speciale dag verloten wij onder de deelnemende buren een gevulde boodschappentas! Jawel, een gevulde boodschappentas. Om de eenvoudige reden dat wij onze buren graag zien.”

Buurderij Cinema Rix: bestellen tot maandagnacht, afhalen op woensdagavond

Buurderij Gitschotelhof: bestellen tot dinsdagnacht, afhalen op donderdagnamiddag.

www.boerenenburen.be en dan verder gaan naar de hiervoor genoemde buurderijen

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 21km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 0

(advertenties)