Select Page

Doe je kerstinkopen snel, makkelijk en coronaveilig

Doe je kerstinkopen snel, makkelijk en coronaveilig

De buurderijen Cinema Rix/districtshuis en Gitschotelhof houden een kerstverkoop. Je vindt er alles van aperitief over hoofdgerecht tot dessert en bovendien nog leuke cadeautjes voor onder de kerstboom.

Op de buurderij kan je rechtstreeks aankopen van familiale boeren en kleine ambachtelijke producenten. Op de bijeenkomsten van deze week zijn alle boeren en producenten aanwezig.  Dat geeft een breed aanbod aan lekkers van eigen bodem. Bovendien hebben een aantal van de ambachtelijke producenten unieke cadeautips.  En wat niet onbelangrijk is, op de buurderij koop je coronaveilig aan. We zetten alle boeren en producenten even op een rijtje:

Ambachtelijke producenten:

ESVD: Seppe Van Dongen is chocolatier van opleiding en maakt pralines.

Olefacio is een ambachtelijk producent van zeep, natuurlijke cosmetica en koekjes met lavendel. Olefacio heeft geschenkdozen: unieke cadeautjes in stijl.

Migino bereidt smaakvolle noten- en zaadoliën rijk aan aroma’s, op basis van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Migino heeft verschillende geschenkmanden.

Inglorious Brew Stars zijn bierbrouwende broers uit Deurne. Ook zij hebben cadeaupakketten met bier en bijhorend glas.

Spijs & Valies is een kleine producent van chutneys, ingemaakte groenten, mosterd en (pikante) sauzen. De potjes kunnen los worden gekocht of als een trio van chutneys in cadeauverpakking.

Mirabella’s Botanicals verwent ‘body, mind en soul’. Zij biedt kruidendranken, kruidige badproducten, kruidenazijntjes of lippenbalsem enz… aan. En ook zij heeft verschillende geschenkverpakkingen.

Domaine de Chapître produceert Belgische wijn. Sommige van hun wijnen behaalde prijzen op internationale wijnconcours. Daarmee kan je scoren op het kerstdinertje. (Let op: maandag is de laatste dag om bij deze wijnbouwer te bestellen)

Koffie Verheyen: ambachtelijk gebrande koffie. Om zelf te drinken maar is als geschenk altijd juist gekozen.

Crispinart is een kleine bakker van (licht) desembrood en gebak. Warm aanbevolen.

Belgische Saffraan is niet alleen producent van saffraan. Maar levert ook aperitieven op basis van gin, saffraan en andere producten zoals citroen of appelsien.

Anneka Panneke biedt een hele lijst aan van huisbereide producten. Ideaal om tijd uit te sparen bij het klaarmaken van een kerstdinertje.

Monasterium is een erg actieve producent van verschillende producten: kaas, mosterd, honing, soep, saus, confituur, mede en ‘last but not least’ notenaperitief. Dat is een aanrader!

Oxfam-Wereldwinkel tenslotte zorgt voor de band met het Zuiden. De wereldwinkeliers brengen fairtrade producten vanuit alle hoeken van de wereld. Om zelf te gebruiken of om als geschenk te geven. De wereldwinkel heeft een uitgelezen aanbod aan wereldwijnen.

De boeren:

Fruitboer Bart van fruitbedrijf Marleen Lenaerts brengt vanuit Broechem verschillende soorten appelen en peren. En appelsap en de echte Loonse stroop, gemaakt van eigen fruit. (enkel op buurderij Gitschotelhof)

Bart van Fungo Sano is een paddenstoelenkweker. Momenteel biedt hij enkel gedroogde shiitakes aan. Maar als het weer warmer wordt, kan je bij hem terecht voor verse shiitakes. De paddenstoelen groeien bij hem op hout.

’t Zwarthof is een vleesboer van runderen en schapen. Boer Werner teelt de dierenvoeding zelf, kweekt zijn dieren op en versnijdt eigenhandig het vlees. Het resultaat proef je.

Meirhoeve is een melkkoeienbedrijf. Boer Sander en boerin Ruth maken zelf melk, kaas, yoghurt en desserten. De Meirhoeve heeft ook kaasschotels voor twee personen.

De Goriënberg is een schapenboerderij en biedt allerlei producten op basis van schapenkaas aan: kaas, yoghurt, kefir, ijs… Er zijn ook kaasschotels en geschenkplankjes.

Herman Vissers is een kippenhouder en groetenboer. Zijn zoon maakt dan weer geitenkaas. Maar heel lekker zijn de kippen en eenden van Herman Vissers. Ze hebben vrije uitloop gehad en krijgen tijd om groot te worden. En dat proef je op je bord.

Bij Heideveldhoeve vind je de groenten en kruiden van het seizoen. En dat zijn er nog heel veel. Een aardigheidje is ‘Witlof from Brussels’, gin met essence van witloof.

Pintafish levert vis en verdeelt eveneens de producten van de Italiaanse olijfboer Cordisco.

De Melkweg is een melkkoeienboerderij en maakt verschillende desserten op basis van melk. (enkel op buurderij Gitschotelhof)

De buurderij is een makkelijke manier om rechtstreeks bij de boer of producent te bestellen. Je maakt je keuze op de website waarop alle producten staan afgebeeld en beschreven, je betaalt online en haalt de producten op een vast moment af. Buurderij Cinema Rix/Districtshuis op woensdagavond van 19 tot 20 u in het districtshuis en buurderij Gitschotelhof van 16.30 tot 18 u in basisschool Het land van Nu. Snel, makkelijke en coronaveilig.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)