Select Page

“Vaccinweigeraar, mijn ingreep is een kwestie van leven of dood”

“Vaccinweigeraar, mijn ingreep is een kwestie van leven of dood”

Polle Debrouwere is in de buurt van het vliegveld ook gekend als de buurtreporter van buurkrantje ’t Vliegerke. Hij verzamelt maandelijks de nieuwtjes uit de buurt. Maar deze keer verspreidde hij zelf een bericht.

“Enige tijd terug werd mijn zoon Stijn plots ernstig ziek. Blijkbaar had hij een ontsteking aan zijn nierbekken die zou kunnen leiden tot nierfalen. Bij gebrek aan plaats op de intensieve zorg heeft hij enkele dagen op de spoedafdeling tussen leven en dood gezweefd. Beladen met ijspakken tot de behandelende artsen de juiste medicatie vonden om hem te behandelen. Ondertussen was er twijfel of hij daar wel kon blijven omdat ook daar door corona plaatsgebrek dreigde. Dat gaf extra druk voor Stijn.”

Stijn Debrouwere is ondertussen weer thuis maar is nog niet hersteld. Hij moet wachten tot januari voor een definitieve ingreep. Als er daar dan ruimte voor is. Daarom verspreidde Stijn de open brief van vrt-journalist Chris Van den Abeele en vroeg aan zijn vader dit ook te doen.

In de open brief van 20/11 vertelt de journalist dat bij hem prostaatkanker is vastgesteld en dat hij zou moeten worden geopereerd. Die operatie is dringend maar kan slechts ten vroegste in januari worden uitgevoerd omdat sinds de vorige coronagolf nog altijd een ‘inhaalbeweging’ bezig is. En nu komt daar de vierde golf bovenop. De bedden op de intensieve zorg worden ingenomen door een proportioneel te grote groep niet-gevaccineerde mensen. Van den Abeele besluit: “Vaccinweigeraar, besef dat mijn ingreep en die van tal van andere patiënten een kwestie van leven of dood is.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)