Select Page

De Blacksmith’s Meadery krijgt een dreun

De Blacksmith’s Meadery krijgt een dreun

Het was even stil bij de Blacksmith’s Meadery. Maar dat kwam niet door een tekort in de productie.

De Blacksmith’s Meadery is een semi professionele medebrouwerij. Mede is wijn waarbij de gisting niet gebeurt op basis van druiven maar wel door honing. Medebrouwer Gert Smets heeft zijn kelder omgebouwd tot een echte brouwerij. De voorbije weken was het erg stil, er kwamen geen nieuwe berichten op de webstek of de facebookpagina. Het winkelgedeelte was zelfs offline gehaald en ook op buurderij Gitschotelhof was er geen verkoop. Alsof de mederij doorheen haar voorraad zat en Gert Smet naarstig aan het brouwen en bottelen was. Nu blijkt de reden minder aangenaam te zijn. Smet vertelt: “Op 31 januari ging op een onchristelijk vroeg uur de bel. Voor mijn deur stond een buslading ambtenaren van douane en accijnzen. Zij kwamen mijn activiteiten grondig inspecteren. Dat leek mij niet onmiddellijk een probleem, ik was in de veronderstelling dat ik volledig in lijn met de geldende wetgeving aan het opereren was. Vergunning voor productie van alcohol van het F.A.V.V. en al.”

Die veronderstelling draait echter vlug anders uit. Smet: “Kennelijk moet je ook een vergunning van de dienst douane en accijnzen hebben. En laat mijn ondernemingsloket, dat ons nochtans als alcoholproducent heeft ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen, me dat nu vergeten te hebben vertellen.” De controle eindigde met een verhoor door de douane en een stevige boete. Ondertussen heeft onze medebrouwer de juiste vergunning en kan hij zich terug van de nobele taak kwijten van het laven van de dorstigen.

Gert Smet heeft een speciale mededeling: “Om onze wederopstanding te vieren lanceren we een actie: op alle aankopen in de webshop geldt: 5 + 1 gratis. Dit wordt verrekend als een korting van 16.67% op het totale bedrag. De actie loopt tot het einde van deze maand, uiteraard zover de voorraad strekt.” http://www.blacksmithsmead.be/ 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)