Select Page

Een oplossing voor de lage waterstand in het Rivierenhof

Een oplossing voor de lage waterstand in het Rivierenhof

Het waterpeil van de vijvers van het Rivierenhof staat erg laag. Dat gebeurt nu al enkele zomers op rij. Maar misschien is er een oplossing.

De vijvers van het provinciale groendomein worden bevoorraad door de rivier de Schijn die door het park meandert. Naast de droge zomers is mogelijk ook deze rivier een oorzaak van het droogvallen van de waterpartijen in het Rivierenhof. Directeur Peter Verdyck legde op ATV uit hoe dat komt: “Enkele jaren terug heeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) het slib in de Schijn geruimd waardoor het water iets lager staat. Mogelijk heeft de rivier daardoor bij een lage waterstand een meer drainerende invloed.” Volgens Verdyck zou het een oplossing kunnen zijn als het water van de Schijn wordt opgestuwd. (Nvdr. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren aan het Sportpaleis.)

Op de facebookpagina van het Rivierenhof bevestigen parkbezoekers de analyse van de directeur. En reiken ze ook nog enkele suggesties aan om deze droogte te gebruiken om het park schoner te maken. Liliane Peeters stelt voor om de afgebroken takken uit de vijvers te halen. Ludwig Van den Eynde oppert dan weer om de grachten een schoonmaakbeurt te geven. Dat vindt ook Jan Mertens een goed idee. En hij roept VMM op om eveneens de takken en bomen die in de Schijn zelf zijn terecht komen, te verwijderen. Want door al die hindernissen drijven watervogels, waaronder de zwanen, makkelijk richting Sportpaleis en raken ze moeilijk terug.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Showers in the Vicinity
06:3720:45 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 21km/h WSW
Humidity: 94%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)