Select Page

Schepen van Doesburg bezoekt bouw nieuwe ziekenhuisvleugel AZ Monica

Schepen van Doesburg bezoekt bouw nieuwe ziekenhuisvleugel AZ Monica

Vanmorgen bracht Antwerps schepen voor gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) een bezoek aan de bouwwerf van de nieuwe ziekenhuisvleugel van het AZ Monica campus Deurne. De schepen nam ook een kijkje bij de Cardiolounge en de Spoedafdeling.

De schepen werd ontvangen door algemeen directeur Geert Smits en technisch directeur Jo Claes. Samen bespraken zij de rol van het AZ Monica als acuut ziekenhuis van Antwerpen-Oost. Ook de samenwerking met de andere zorgactoren in de regio alsook de hedendaagse uitdagingen voor de ziekenhuizen zoals de covid-crisis en het aanwerven van zorgmedewerkers kwamen aan bod. Het bouwdossier werd eerder goedgekeurd door het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. De verwachting is dat de overheid dit over afzienbare tijd zal subsidiëren.

Monica Deurne geldt als het acute regionale ziekenhuis voor Antwerpen Oost (Deurne, Borgerhout, Borsbeek, Wommelgem…). De bouw van een extra ziekenhuisvleugel is nodig om de stijgende vraag naar zorg te beantwoorden en om patiënten in een hedendaagse setting te verzorgen. De nieuwe vleugel is bedoeld voor raadplegingen die momenteel plaatsvinden in bijgebouwen, zoals orthopedie en gynaecologie. Ook de dienst medische beeldvorming zal met de komst van de nieuwe vleugel nog efficiënter georganiseerd kunnen worden. Naast de bouw van een nieuwe vleugel krijgt ook de spoedafdeling een grondige renovatie en wordt, in samenwerking met de huisartsen, de huisartsenwachtpost geïntegreerd.

Foto boven: Schepen van Doesburg geflankeerd door algemeen directeur Geert Smits en techniscgh directeur Jo Claes.

Foto onder: Tekening van het nieuwe ziekenhuis

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h N
Humidity: 94%
Pressure: 1013.21mbar
UV index: 0

(advertenties)