Select Page

Antwerp Phantoms geeft voorsprong uit handen en incasseert 1ste nederlaag van het seizoen

Het zag ernaar uit dat het fanionteam van Antwerp Phantoms zijn zegetocht sinds de aanvang van het seizoen ongestoord verder zou zetten, maar afgelopen zondag 21 november jl. gaven de Sinjoren hun opgebouwde voorsprong na de tweede periode in de laatste uit handen tegen geduchte tegenstander Mechelen Whales.

Vanaf de eerste face-off werd het tegen de bezoekers uit Mechelen een spannende en pittige partij in thuishaven Sportoase Groot Schijn. Na amper twee minuten scoort de thuisploeg een eerste doelpunt en dient Whales de achtervolging in te zetten. Pas na 15 minuten kan Mechelen scoren via een powerplay. Phantoms blijft de score opdrijven terwijl Whales de kloof probeert te dichten. Blauw/geel laat mooi passenspel en afwerkingen zien … tot bij aanvang van de derde periode. Een betere mandekking door Whales en een opgevoerde druk in het verdedigingsvak van de thuisploeg alsook enkele individuele straffen bij Phantoms, bezorgen de bezoekers uiteindelijk de overwinning. Eindscore: 5-6 (3-1; 2-2 & 0-3) met doelpunten van Axl Kila, Bence Marcz, Sean McCann-Coppens, Bjorn Melis en Junior Van Noten.