Select Page

IJsbaan Ruggeveld wordt gesloopt

IJsbaan Ruggeveld wordt gesloopt

Vandaag is de afbraak van de IJsbaan Ruggeveld begonnen. Het dak en het achterste deel van het gebouw worden gesloopt.

Midden februari werd er op ijsbaan Ruggeveld een probleem met de dakconstructie vastgesteld. Na een uitvoerig onderzoek van het dak stelden ingenieurs onomkeerbare schade aan de dakconstructie vast, waarna de ijsbaan definitief werd gesloten. In een eerste fase start de aannemer met de afbraak van het dak en de achterbouw van de huidige ijsbaan. Het onthaalgebouw vooraan en de cafetaria blijven voorlopig staan. Deze week nog starten de eerste voorbereidende werken zoals het inrichten van de werfzone.

Afscheid van clublokaal

Gisteren nam ijshockeyclub Antwerp Phantoms na er 47 jaar onderdak te hebben gevonden afscheid van hun ‘kattenbak’. De leden haalden de inboedel van het clubhuis en clubsecretariaat leeg. Alles wordt opgeborgen in containers voor gebruik in de tijdelijke piste die vanaf september wordt gepland als overbrugging tot de nieuwe ijsbaan er staat. Het huidige seizoen is door de onverwachte sluiting van de ijsbaan gekortwiekt en de club moest elders onderdak zoeken. Clubwoordvoerder Christian Pierre geeft een stand van zaken: “Onze jeugdteams en senioren kunnen ondertussen terecht bij de Tigers uit Turnhout, HYC in Herentals en Lions in Liedekerke. Onze G-sporters hebben ijs gevonden in Mechelen.”

Wat met de ‘Indoor Pond Hockey Classic’?

Ook de 7de editie van het gereputeerde internationale toernooi, de ‘Indoor Pond Hockey Classic’, is gered. Christian Pierre: “Dankzij de goede contacten met ijshockeyclub Lions uit Liedekerke en de bereidheid van het management van de ijshal van Sport Vlaanderen in Liedekerke kunnen we gelukkig naar daar uitwijken voor deze editie.”

En wat nu?

Op langere termijn moet nog een oplossing worden gevonden. Er komt een tijdelijke ijspiste om de bouwtijd van de nieuwe geplande ijsbaan te overbruggen. “De stad is nu op zoek naar een geschikte locatie. Hopelijk kunnen we in september bij de start van het nieuwe seizoen opnieuw aan de slag in eigen stad”, aldus nog Christian Pierre.

Foto: De Phantoms maken hun lokaal leeg.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)