Select Page

Je hoeft geen Marcske Vertongen te zijn om dat lekker te vinden

Je hoeft geen Marcske Vertongen te zijn om dat lekker te vinden

Boerderij De Melkweg in Tielen is ook in Deurne niet onbekend. De Melkweg levert zowel rauwe als gepasteuriseerde melk, vanille- en chocoladepudding, ambachtelijk bereide rijstpap en de niet te evenaren chocopasta. Heel bijzonder is dat de rijstpap en de choco worden bereid zonder palmolie. Vanaf nu is er ook verse chocomelk.

In 2001 nam Rob Vansant een boerderij met melkkoeien over. Zijn vrouw Ann Cools legde zich toe op de verwerking van een deel van de melk tot een aantal streekgebonden producten. Bovendien bevatten deze producten geen palmolie, bewaarmiddelen, kleur-of smaakstoffen. En nu wordt het assortiment uitgebreid met verse chocomelk. Een ingeving die Ann Cools kreeg tijdens een bezoek aan haar schoonzus. Cools “Zij maakt chocomelk door chocolade in melk te laten smelten.”

De boerin werkt daarvoor samen met maatwerkbedrijf Twerk. Cools: “Twerk werkt met mensen met autisme. Die verpakken Fairtrade chocoladeparels in kleine porties. En die hangen we aan de hals van de fles. Mensen kunnen de melk verwarmen tot ongeveer 50 graden en de chocolade er naar eigen smaak bij doen. Even roeren en eventueel met een topping van slagroom opdrinken.” Je hoeft geen Marcske Vertongen van FC De Kampioenen te zijn om dat lekker te vinden.

Boerin Ann Cools was in 2016 bij de opening van buurderij Gitschotelhof. Daar kan je de verse chocomelk bestellen. Als alternatief op de industrieel bereide chocomelk.

Buurderij Gitschotelhof:  https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/7705

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)