Select Page

Waar haalt de Sint al dat lekkers?

Waar haalt de Sint al dat lekkers?

Als Sinterklaas naar België komt, verblijft hij uiteraard in de stad die zijn naam draagt, Sint-Niklaas. Maar hij gaat zich wel bevoorraden op de buurderij in Deurne.

Het feest van de Sint doet aan chocolade figuurtjes denken, aan speculazen venten, aan clementinetjes en appelsienen. En dat vind je terug op de buurderij. Banketbakker Roel van Cake & Bake heeft zijn oven warm gestookt. Hij zal de volgende twee weken aanwezig zijn. Bakker Roel heeft een uitgebreid aanbod aan chocoladen poppetjes allerhande. En bovendien heeft hij ambachtelijk bereide speculaas. Dat is niet te vergelijken met het industrieel aangemaakte spul.

Voor het fruit werken de buurderijen samen met een gelegenheidsproducent, het netwerk InCampagna uit Italië. Het is een coöperatief netwerk dat een aantal boeren en ambachtelijke producenten verbindt. Al gaan de buurderijen enkel voor het fruit: clementines, sinaasappels, avocado’s, kiwi’s, granaatappels, cactusvijgen… De producten zijn biologisch gecertificeerd.

Cake & Bake komt enkel naar buurderij Cinema Rix/districtshuis. Bestellen kan de volgende twee weken. Het fruit wordt op beide buurderijen aangeboden. Let op: bestellen kan slechts tot 23 november (in de verkoop van volgende week). De levering is op 1 december.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)