Select Page

De Herentalsebaan is getooid met een kunstwerk

De Herentalsebaan is getooid met een kunstwerk

Op 30 oktober wordt het langverwachte kunstzinnige baken op de Herentalsebaan ingehuldigd. Eigenlijk bestaat het kunstwerk uit twee delen.

Het heeft wat op zich laten wachten. Maar nu hangt het baken dat de bekroning is van de nieuw aangelegde Herentalsebaan er. Het kunstwerk bestaat uit twee delen en hangt aan de twee parkings in de straat: parking Keteleer (aan nr. 299) en parking Elite (aan nr. 241). Elk deel bestaat uit een muurschildering en een sculptuur. Ze moeten het gezicht vormen van de ‘Sjanzelizee’ van Deurne, een eretitel ooit toegekend door Filip Baeyens, cultuurcoördinator van Deurne. Het werk is van de hand van Maarten Schaubroeck, die enkele jaren geleden nog tentoon stelde in het Rivierenhof, en het bevat vele facetten. Volgens Ernst Greeve, voorzitter van de stuurgroep Herentalsebaan en bedrijfsleider van Beeckman Dier Tuin Deco, wijzen de facetten op de veelzijdigheid van de straat.

Op 30 oktober wordt het kunstwerk officieel ingehuldigd. Dat gebeurt met een wedstrijd. De eerste vraag is: hoeveel facetten bevatten beide muurschilderingen. De tweede vraag luidt: hoeveel facetten bevat de hoogste sculptuur. De eerste prijs bedraagt 500 euro in u-coins, de digitale munt van de stad Antwerpen. De tweede en derde prijs is goed voor 250 euro en vanaf de vierde tot de negentiende winnaar wandelt naar huis met 100 euro. Het antwoord moet met een sms naar het telefoonnummer 0494/055.005 worden gezonden. Je geeft eerst de lettercode ‘LMHB’ weer en voert dan je beide antwoorden in. (bv. LMHB 916 + 60)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)