Select Page

Verslavingsorganisatie Reset uit Deurne werkt nu samen met Nederlandse kliniek

Verslavingsorganisatie Reset uit Deurne werkt nu samen met Nederlandse kliniek

Reset is een ambulant centrum in Deurne, gespecialiseerd in verslavingszorg. Het start nu een samenwerking met het Nederlandse U-center. In dat centrum kan je terecht voor een residentiële opvang.

Reset helpt iedereen met een verslaving en de bijhorende gedragsproblemen om zijn leven terug in handen te nemen. De organisatie begeleidt je om bij jezelf te ontdekken waar het precies misloopt zodat je de onderliggende oorzaak van je problemen kan aanpakken. Nu gaat Reset een samenwerking aan met het Nederlandse U-center. David Ketteridge, de oprichter van Reset, legt uit waarom: “Vele mensen kloppen aan bij Reset omdat ze interesse hebben in een ambulante oplossing voor hun probleem. Het voltijdse dagprogramma van Reset biedt daarin een degelijke oplossing. Maar het laatste jaar zagen we ook dat voor sommigen het ambulante niet voldoende is. Voor een aantal mensen is een residentiële opname beter. Een opname zorgt er voor dat je volledig uit je omgeving wordt gehaald, weg van de druk van het dagelijkse leven.”

Kliniek in Maastricht

De verslavingsorganisatie ging op zoek naar een partner en vond deze bij U-center. Een prachtige kliniek, gelegen vlakbij Maastricht in een rustgevende natuurrijke omgeving. U-center heeft maar 59 bedden, beschikt ook over een volledige eigen detox afdeling, en heeft een uitgebreid multidisciplinair team en een heel persoonlijke aanpak. David Ketteridge: “Reset wou graag samenwerken met klinieken die dichtbij het thuisfront gelegen zijn. Als je graag het totale plaatje in kaart wil brengen en de cliënten zo goed mogelijk wil laten herstellen, doe je dat best in je eigen omgeving. In België bestaan dit soort klinieken niet. In onze reguliere zorg zijn de wachtlijsten het grootste probleem, naast het feit dat waar het gratis is de middelen beperkt zijn en ze het dus ook met minder personeel moeten doen.”

Het ambulante centrum voor verslavingszorg gelooft in een grondige aanpak met een goede op maat gemaakte nazorg. Het traject van zeven weken bij U-center en een minstens even lange nazorg in eigen omgeving zijn voor Reset heel belangrijke troeven om de slaagkans van de therapie te vergroten. 

 Reset, Ruggeveldlaan 753, Deurne. www.reset.be . 03 345 80 70

 Foto: de medewerkers van Reset

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)