Select Page

Brand in kasteel Ertbrugge

Brand in kasteel Ertbrugge

In het kasteel Ertbrugge van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens is zaterdag in de vooravond brand uitgebroken.

Een buurtbewoner zag zaterdag om iets voor 18 u rook aan het kasteel Ertbrugge en belde de hulpdiensten. De brandweer kwam onmiddellijk met het zware materiaal ter plaatse. Omdat het kasteel in een groenzone ligt stuurde de brandweer ook een tankwagen. De brand woedde op de eerste verdieping. Het vuur tastte vooral de houten vloeren en plafonds aan. Na een uurtje was het vuur onder controle. Maar de pompiers bleven nog een tijd toezicht uitoefen opdat smeulende vloeren of plafonds weer zouden oplaaien. 

Het kasteel behoort sinds vorig jaar aan Paul Gheysels, sterke man achter voetbalclub R.F.C. Antwerp. In afwachting van een nieuwe bestemming staat het kasteel leeg. Maar volgens Gheysels heeft het kasteel al eerder met vandalen te maken gehad. Zo zijn heel wat ramen van de bijgebouwen ingegooid. Er zouden eveneens sporen van brandstichting zijn gevonden. En de sleutels van de deuren zouden verdwenen zijn. Maar de politie van zone Minos wil zich nog niet uitspreken over de oorzaak. In maart van dit jaar plukte de politie nog een aantal jonge vandalen van het kasteelterrein.

Het classicistische kasteel dateert uit ca. 1800 maar heeft wortels tot in de 13de eeuw. De voorgevel werd in de 19de eeuw verbouwd. Zowel het kasteel als het landschap rondom zijn beschermd.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Mostly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 8km/h WSW
Humidity: 96%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)