Select Page

Vanaf zaterdag rijden trams elke 15 of 30 minuten

Vanaf zaterdag rijden trams elke 15 of 30 minuten

In Antwerpen is het aantal ziektemeldingen bij de trambestuurders opgelopen, waardoor er onvoldoende tramchauffeurs beschikbaar zijn. Daarom wordt vanaf morgen, zaterdag 28 maart, de frequentie van de Antwerpse tramlijnen teruggeschroefd.

Alle lijnen worden gereden, met uitzondering van tramlijn 11 die de afgelopen dagen evenmin reed. Tramlijn 12 gaat dus opnieuw rijden. Vanaf zaterdag ziet de gegarandeerde dienstregeling er als volgt uit:

  • lijnen 2, 3, 5, 9, 10 en 15: rijden 4 x per uur tussen 5.30 uur en middernacht. Er is dus om het kwartier een tram.
  • lijnen 1, 4, 6, 7, 8, 12 en 24: rijden 2 x per uur tussen 5.30 uur en middernacht. Er is dus om het half uur een tram.

Op deze manier kan de bereikbaarheid van de ziekenhuizen maximaal gegarandeerd worden.

Deze wijzigingen zullen vanaf vrijdag in de loop van de dag terug te vinden zijn via de online kanalen van De Lijn (app, routeplanner/website) en vanaf zaterdag tevens op de digitale borden aan de haltes. Aan de haltes wordt een algemeen informatiebericht opgehangen. Reizigers die ingeschreven zijn op de mailinglist zullen bovendien bijkomend via een nieuwsbrief op de hoogte worden gesteld.

Indien er op bepaalde dagen toch meer chauffeurs beschikbaar zijn, dan worden er bijkomende tramritten ingelast. Deze komen dan bovenop de hierboven vermelde ritten van de gegarandeerde dienstverlening. Aangezien dit van dag tot dag zal verschillen, zullen deze ad hoc ritten niet worden vermeld via de online kanalen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)