Select Page

Paul Peeraerts krijgt ‘De Gouden Grijper’

Paul Peeraerts krijgt ‘De Gouden Grijper’

Paul Peeraerts, een 77 jarige Deurnenaar, werd door vrijwilligersorganisatie ‘Deurne Ruimt Op!’ onderscheiden met de ‘De Gouden Grijper’. Deze prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, erkent de inspanningen van individuen die actief bijdragen aan het opruimen van zwerfafval en het schoonhouden van hun buurt.

Paul richt zijn inspanningen op het Boekenbergpark en omgeving: “Na een medische routine-check-up vertelde de arts dat dagelijkse beweging mijn kansen om 100 jaar te worden aanzienlijk zou verhogen en besloot ik actie te ondernemen. Mijn keuze viel op het opruimen van zwerfafval in het park, mits het weer het toelaat.”

Tijdens zijn opruimtochten, waarbij hij de applicatie WePlog gebruikt om zijn vondsten te documenteren, merkt Paul Peeraerts een opvallend verschil op in het soort afval dat hij tegenkomt. “Het overgrote deel van wat ik vind zijn energiedrankblikjes. Een duidelijk teken van onze tijd en iets dat specifiek lijkt voor onze buurt,” zegt hij.

Alain Hoeckx, vertegenwoordiger van ‘Deurne Ruimt Op!’, looft de laureaat voor zijn inzet: “Elk jaar kiezen we iemand die zich buitengewoon heeft ingezet voor een schoner Deurne. Wij hopen dat het verhaal van Paul anderen inspireert om ook een steentje bij te dragen.” Peeraerts ontving bloemen, een oorkonde en de symbolische gouden grijper en was ontroerd: “Ik doe dit niet voor de erkenning, maar voor het milieu en Deurne-Zuid. Deze waardering is een grote eer en ik hoop dat het als inspiratie dient voor anderen.”

Foto: (vlnr) Paul Peeraerts en Alain Hoeckx

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)