Select Page

Sinterklaas komt naar Deurne

Sinterklaas komt naar Deurne

Op zondag 5 december rolt winkelvereniging Gallifort de rode loper uit voor Sinterklaas en zijn zwarte Pieten. Zij nemen dan hun intrek in het Café Den Witten Hert in het centrum van Deurne. Deurnese kinderen en hun ouders kunnen er terecht voor een meet & greet met de kindervrienden.

Bert Peeters, de baas van Den Witten Hert, klinkt erg opgewonden. Hij had nooit durven dromen dat de Sint zijn café zou uitkiezen om een dagje te resideren. “Ik ben vereerd dat Sinterklaas met zijn zwarte Pieten een bezoekje komt brengen aan mijn café. We hebben er alvast voor gezorgd dat er een geschikte troon zal klaar staan voor Sinterklaas. Je ontvangt nu eenmaal niet elke dag de goedheiligman.” aldus Bert Peeters, uitbater van de drankgelegenheid aan het Cogelsplein te Deurne.

Inschrijven om alles vlot te laten verlopen

Mama’s en papa’s kunnen een bezoek aan de Sint regelen door het afsprakenformulier in te vullen. Zo weten de zwarte Pieten hoeveel chocolade cadeau’s ze moeten voorzien voor alle kindjes. Ook vraagt Sinterklaas wat meer informatie over de kleine bezoekertjes. De ouders werken altijd nauw samen met de Sint… en dat is nu niet anders.

Uniek souvenir

Tijdens het bezoek heeft ieder kind de kans om samen met de kindervrienden op de foto te gaan. De foto’s zijn achteraf via de winkelvereniging gratis digitaal verkrijgbaar. Zo heeft iedere kapoen een unieke herinnering aan de ontmoeting met Sinterklaas. Voorzitter van de Winkelvereniging Alain Hoeckx wordt even nostalgisch: “Ik vond dat vroeger als kind geweldig, we moeten deze traditie dan ook in ere houden.”

Praktisch

Zondag 5 december (pakjesavond). Tijdsslots van 10u tot 14u. Inschrijven via winkelvereniging: https://www.gallifortlei.be/sinterklaas/ Café Den Witten Hert – Hertstraat 1, 2100 Deurne.

Voorzitter Hoeckx heft nog een goede raad: “Sinterklaas vraagt om zeker op tijd te komen. Hij heeft de laatste dag voor zijn vertrek naar Spanje nog veel werk.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)