Select Page

Halve verhalen

Halve verhalen

In de Chinese pagode in het Boekenbergpark gaat een wel heel bijzondere tentoonstelling door. Met als naam: ‘Halve verhalen’.

Chris Clinck die de expo opzet, geeft zelf toelichting: “Halve verhalen gaat over eenzame handschoenen die ik gedurende zo’n kleine twee jaar heb verzameld en gefotografeerd. Ken je dat gevoel van op zoek te zijn naar een van je handschoenen? Ik heb dat dikwijls, erger nog, ik ben voortdurend op zoek naar een van mijn handschoenen.”

Clinck gaat verder: “Zo ontwikkelde ik een extra alertheid. Ik zie ze liggen op straat. The lost ones. Op de hoek van de straat, aan het verkeerslicht, bij het bushokje, midden op het fietspad en het doet me wat. Dikwijls zijn ze door en door nat of liggen ze in een plas, na de bui van gisteren. Achteloos rijden fietsers eroverheen. Of, erger nog, auto’s en bussen. Af en toe zie je ze liggen op een vensterbank of op een paaltje, opgeraapt door een onbekende en zichtbaar neergelegd voor de zoeker. De beelden bezorgen je een zekere tristesse. Je voelt de tragiek van het achterlaten en het drama van het verlies.”

Handschoenen

je koopt ze per paar

de ene draag je aan je linkerhand

de andere aan de rechterkant

soms geraak je er een kwijt

er ontstaan twee halve verhalen

over blijven en achterlaten

Praktisch:

Halve verhalen: expo. 6 – 7 november van 11h tot 17h. Pagode Boekenbergpark, Unitaslaan 84, Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 7°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 60%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 0

(advertenties)