Select Page

Auto is een wrak geworden

Auto is een wrak geworden

Een achtergelaten auto nabij het Sportpaleis is door zinloos vandalisme een wrak geworden. Ondanks dat een voorbijganger driemaal de politie informeerde.

Toen François Verstraelen begin mei de werkzaamheden aan de passerelle tussen Site Spoor Oost en het Sportpaleis ging bekijken, merkte hij een auto met Nederlandse nummerplaten. Hij had de indruk dat die wagen daar achteloos was achtergelaten en sprak een toevallig passerende politieagent aan. “Dat is een niet dringende zaak, bel maar naar de Blauwe Lijn” suggereerde de agent, wat Verstraelen dan ook deed. Bij de opening van de passerelle op 27 mei was de opmerkzame man weer van de partij. Hij merkte op dat de wagen er nog altijd stond en hij belde opnieuw naar de Blauwe Lijn. Hij kreeg als antwoord dat de politie al op de hoogte was. Vandaag kwam Verstraelen weer langs de voetgangersbrug. De auto stond er nog maar deze keer was hij gevandaliseerd: “Alle ruiten zijn ingeslagen en het is een wrak geworden.”

François Verstraelen heeft geen moeite meer gedaan om nog eens met de politie te telefoneren: “Een politieagent aanspreken en tweemaal bellen voor dezelfde zaak zonder gevolg vind ik niet echt constructief. Wat gebeurt er met andere meldingen van burgers die iets opmerken?” De alerte man hoopt dat een artikeltje in Gazet van Deurne meer resultaat zal hebben.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 80%
Pressure: 1014.22mbar
UV index: 0

(advertenties)