Select Page

Twee nieuwe speelterreinen in Deurne Noord

Twee nieuwe speelterreinen in Deurne Noord

In het najaar worden twee nieuwe speelterreinen aangelegd in Deurne Noord. In november starten de werkzaamheden aan de Tweegezusterslaan en bijna gelijktijdig volgt een complete make-over van speelterrein ‘t Schijntje.

Districtsschepen voor jeugd, Elke Brydenbach (N-VA) lacht: “Het wordt inderdaad een druk najaar. De speelplek aan de Tweegezusterslaan wordt intens bezocht door (school)kinderen uit de nabije buurt. Het peuter- en kleutergedeelte is compleet uitgeleefd. Dringend tijd dus voor een volledige vernieuwing. Maar ook aan onze tieners is gedacht met een uitdagende sportzone en graffiti muur voor workshops.”

Ook het speelterrein aan ‘t Schijntje gaat op de schop. Schepen Brydenbach: “Speelterrein ’t Schijntje was eigenlijk een samenraapsel van verschillende speeltoestellen. In de buurt wonen veel jonge gezinnen en zijn er relatief weinig speelaanleidingen. Het werd dus hoog tijd om ook hier de nodige investeringen te doen. Samen met de buurtpartners en scholen, hebben we in kaart gebracht welke noden er zijn.  Zo kwamen we tot een uitdagend ontwerp waar jong en  oud de komende jaren nog veel plezier gaan aan beleven.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)