Select Page

Digitale informatie maakt een statisch monument levendiger

Digitale informatie maakt een statisch monument levendiger

Aan het Vredesmonument op het Wim Saerensplein staat een infobord. De informatie kan worden opgevraagd met een QR-code. Een ideetje van districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA).

Op donderdag 14 januari werd bij het vredesmonument een infobord ingehuldigd. Daarop staat geschreven waarvoor dit monument werd opgezet. Wie meer info wil, kan met zijn smartphone een QR-code inscannen. Dan kom je op de website ‘Schatten van Deurne’ waar je meer uitleg vindt over het monument. Je kan eveneens de documentaire ‘Oorlogswouten’ bekijken, het verhaal van de 43 agenten die in 1944 naar de uitroeiingskampen van nazi-Duitsland werden gedeporteerd en die hier worden herdacht.

De QR-code kwam er op voorstel van districtsraadslid Freya Van Alsenoy: “Dankzij digitale technieken kan je de geschiedenis ter plekke verbeelden met authentieke foto’s en filmmateriaal. Een infobord en een monument zijn statisch, maar door ze aan te vullen met een QR-code en website verhoogt de belevingswaarde. De informatie op de site kan immers met de jaren worden uitgebreid.” Het raadslid heeft nog een idee: “Waarom zouden we niet op de website elke naam die op het vredesmonument staat, voorzien van een foto en een korte biografie. Zo blijven de agenten en hun acties bekend. Ik hoop dat de districtsschepen van cultuur deze kans niet zal laten liggen.”

www.schattenvandeurne.be

 Foto: Districtsraadslid Freya Van Alsenoy aan het vredesmonument.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)