Select Page

Deurnenaar Johan Van Bosch ontvangt titel ‘Eredeken van de Arbeid’

Deurnenaar Johan Van Bosch ontvangt titel ‘Eredeken van de Arbeid’

Gisteren ontving Deurnenaar Johan Van Bosch de titel ‘Eredeken van de Arbeid’ van Frank Geudens (Vooruit), voorzitter van de districtsraad van Deurne.

Johan Van Bosch ontving deze titel voor zijn jarenlange en onbaatzuchtige inzet voor de sector van aannemers van landbouwwerken. Toen hij in 2003 algemeen secretaris werd, had de beroepsvereniging 60 leden, nu zijn dat er bijna 800. Daarnaast heeft hij de taak van woordvoerder in het paritair comité 132 zeer goed en consequent opgenomen. Hij kan op een simpele manier de verzuchtingen en problemen van de sector verwoorden aan derden. Hij geeft eveneens opleidingen aan loonwerkers en kan de wetgevende taal simpel verwoorden aan de leden. Johan Van Bosch verdedigt ook de belangen van de sector in diverse organisaties, zoals VEGAPLAN, EDUplus, Mission Wallonne des Secteurs Verts en PCLT, waar hij lid is van het bestuursorgaan. Hij is ook voorzitter van de sectorcommissie 5: Land- en tuinbouwgebonden activiteiten bij de Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO en algemeen secretaris van andere beroepsverenigingen.

De kandidatuur voor de titel Eredeken van de Arbeid aan Johan Van Bosch werd ingediend door de Nationale Centrale Landbouw-Service vzw en unaniem goedgekeurd door alle leden van het Organiserend Comité. Een eredeken van de Arbeid is een onderscheiding op het hoogste niveau op gebied van arbeid, erkend door de beroepssector voor het geleverde werk en wanneer iemand beschouwd wordt als ambassadeur van de sector.

Foto: Johan Van Bosch midden achteraan

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)