Select Page

Graag traag

Graag traag

In het Te Boelaarpark hangen spandoeken die de fietsers aanmanen om hun snelheid aan te passen aan die van het jonge volkje.

De oudervereniging van stedelijke basisschool Vlinderboom in het Te Boelaarpark voert actie rond ‘veilig verkeer in het park’. En vraagt aan fietsers om traag te rijden. Katleen Janssens is moeder van de scholiertjes Tobe en Fleur. Zij vertelt waar de actie om draait: “Vorig schooljaar werd er ook een gelijkaardige actie gevoerd. De actie richt zich zowel naar ouders die hun kinderen met de fiets naar school brengen als naar passanten.”

De fietsers worden met spandoeken en tekeningen gemaakt door de kinderen aangespoord om rekening te houden met leerlingen. Met poëtische slagzinnen zoals: “Let op, dan ben je top!” Of nog: “Niet te snel, gebruik je bel!”.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)