Select Page

Feest onder de kastanjebomen

Feest onder de kastanjebomen

Het is een klassieker in Deurne Zuid: als de bladeren kleuren en de kastanjes vallen, komen de mensen uit de buurt van het vliegplein samen om onder de kastanjebomen feest te vieren.

Het Herfstfeest van buurtgroep ’t Vliegerke is kraampjes met attracties voor kinderen, muzikale optredens, eten en drinken aan democratische prijzen en vooral heel veel gezelligheid. Vorig jaar kon het feest omwille van Corona niet doorgaan. Maar gisteren was de middenberm van de Boekenberglei tussen Drakenhoflaan en Lanteernhofstraat weerom gevuld met vrolijke mensen. Er was een optreden van de coverband The Moonlovers en tussendoor draaide Papa Mojito plaatjes op zijn bakfiets.

Els Dewulf is geboren en getogen in de buurt. Zij heeft niets dan goede herinneringen aan het feest: “Ik weet nog hoe we als kind ons voorbereidden op de wedstrijd stoepkrijttekenen. Op voorhand maakten we al een ontwerp. En al die speelkraampjes, soms kwamen er nieuwe kramen zoals schminken en haartooi. Ook nu zie ik nieuwe spelen voor kinderen.” De jonge vrouw geniet van het weerzien met de buren. “Hopelijk mag het Herfstfeest nog lang blijven bestaan” glimlacht ze. “Laat ons hopen” zucht Liesbeth Hautekiet die medeorganisator is. Hoeveel mensen er waren kan ze bij benadering niet zeggen. Maar ze hoopt dat volgend jaar toch wat meer buurtmensen komen helpen bij de opbouw en afbraak. “Zonder bijkomende handen houden we echt niet vol.” besluit ze.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)