Select Page

Een nieuwe tuinstraat en een nieuwe woonstraat voor Deurne

Een nieuwe tuinstraat en een nieuwe woonstraat voor Deurne

De stad Antwerpen kiest ervoor om extra te investeren in ontharding en maatregelen voor meer groen en beter waterbeheer.

Om straten en pleinen zo aangenaam mogelijk te maken, worden stukken van straten of andere verharde oppervlaktes vervangen door groen of waterdoorlatende materialen. De stad maakt 5 miljoen euro vrij voor alle negen districten om dergelijke projecten op te starten, onder de noemer ‘Antwerpen Breekt Uit’. Dit helpt om de visies van het Waterplan en het Groenplan te realiseren in zoveel mogelijk Antwerpse straten en pleinen.

Antwerpen Breekt Uit zet volop in op een verdere uitrol van het concept van de tuinstraten, waarin de focus ligt op een autoluwe groene straat in nauwe samenwerking met de bewoners. In woonstraten onderzoekt het project dan weer welke ‘groenblauwe’ maatregelen mogelijk zijn om de leefkwaliteit te verhogen, zoals extra groenaanplant en een beter waterbeheer in de straat. Elk district kreeg de mogelijkheid om zelf verschillende projectvoorstellen in te dienen voor deze twee concepten.

Voor Deurne werden de Van Hovestraat ingediend als projectvoorstel voor tuinstraat en de Jan Samynlaan als projectvoorstel voor woonstraat.  

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)