Select Page

Slechts acht oplaadpalen in Deurne

Slechts acht oplaadpalen in Deurne

Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) diende een schriftelijke vraag in over de oplaadpalen voor elektrische wagens in Deurne.

Dirckx: “Auto’s die elektrisch rijden zijn volgens sommigen de toekomst. Deze auto’s dienen te worden opgeladen aan een oplaadpaal. Wat Deurne betreft is het opvallend dat we in Deurne-Zuid slechts 1 openbare oplaadpaal hebben nl. op de Mortselsesteenweg 156. In Deurne Noord zijn er 7 openbare oplaadpunten. In totaal 8 oplaadpalen voor de 80.000 inwoners van Deurne is bijzonder weinig.” Raadslid Dirckx wilde dan ook graag weten wat het district hieraan gaat doen.

Dirckx kreeg een reactie van districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), ook bevoegd voor mobiliteit. Sekeris antwoordde: “Voor Deurne wordt het aantal auto’s geschat op 24.000 auto’s, zonder bedrijfsvoertuigen. Extrapolatie leert ons dat er ongeveer 24 elektrische – geen hybride – auto’s rondrijden. Hoogstwaarschijnlijk hebben een aantal van die eigenaars eigen oplaadpunten voorzien. De installatie van elektrische oplaadpunten is door de verschillende gemeenten gedelegeerd aan Fluvius. Het district Deurne heeft vanaf 2016 aan de ontwerpteams van de stad Antwerpen gevraagd om bij elk nieuw ontwerp van straten wachtbuizen te voorzien om een eenvoudige installatie van laadpalen in de toekomst mogelijk te maken. Tot op de dag van vandaag legt het district Deurne wachtbuizen in alle straten die opnieuw worden aangelegd.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)