Select Page

Slechts één vlag halfstok als teken van rouw

Slechts één vlag halfstok als teken van rouw

De overvloedige regens van half juli lieten in ons land een nooit geziene ravage na en kostten het leven aan meer dan 30 mensen. Dinsdag 20 juli werd dan ook als een dag van nationale rouw uitgeroepen. Aan de officiële gebouwen werden de vlaggen halfstok gehangen.

Ook aan het districtshuis van Deurne hing de Belgische vlag halfstok. Maar tot de grote verwondering van districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) hingen naast deze vlag de Europese, Vlaamse en gemeentelijke vlag lustig te wapperen in de top. Alsof het verdriet niet gemeend was. Dirckx: “Europa, Vlaanderen en Deurne rouwen niet?” Hij stelde dan ook samen met zijn partijgenoten Sandra Van Wintershoven en Jan Van Wesembeeck een schriftelijke vraag aan de districtsburgemeester. Waarom hing enkel de Belgische vlag halfstok, wie is verantwoordelijk en heeft het districtsbestuur dit dan niet gezien en niet rechtgezet?

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) gaf een antwoord: “In een brief van de Federale overheidsdienst Binnenlandse zaken werd enkel gevaagd om de Belgische vlak halfstok te hangen. Andere vlaggen mochten eveneens half worden gestreken. Deze vraag is doorgegeven aan de districtssecretaris.” Omdat de meeste personeelsleden en mandatarissen omwille van corona nog van thuis uit werken werd dit niet opgemerkt. Sekeris besloot met een Bijbelvers: “Onwetend kan men niet zondigen.” (Cor. 8: 9-11). Districtsraadslid Dirckx zucht: “Ze waren onwetend, tja…”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)