Select Page

Bewoners leggen een tuintje aan op de straat

Bewoners leggen een tuintje aan op de straat

In de Morckhovenlei (Borgerhout), op de hoek met de Arnold Vrancxlaan (Deurne), maakten buurtbewoners een mooi tuintje op de straat.

Op een frisse ochtend toog Zofia De Munck met haar dochters An-Sofie, Ruth en Judith aan het werk. Ze veranderden een saaie boomspiegel in een bloemrijk tuintje. Zofia De Munck houdt van bloemen en ze probeert haar liefde voor het groen op deze wijze door te geven aan haar dochters. De vier gelegenheidstuinders kregen hierbij de steun van Wijklabo Betere Buurt. Zofia De Munck: “Wij krijgen plantjes van Betere Buurt. Wij hoeven enkel het werk te doen.”

Het Wijklabo Betere Buurt is een initiatief van district Borgerhout. Districtsschepen voor wijkoverleg Mariam El Osri (Groen) legt de bedoeling uit: “Het district wil de betrokkenheid in de wijken verhogen en meer ontmoeting en samenwerking tussen wijkbewoners laten ontstaan”. Het district geeft aan elke wijk € 100.000 om de buurt te verbeteren. Bewoners kunnen zelf beslissen wat belangrijk is voor hun wijk. Het Wijklabo in de buurt ‘Van Schans tot Tuinwijk’ weerhield vijf projecten waaronder vergroening van de wijk.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)