Select Page

Antwerp Phantoms start nationale competitie met knaller

Antwerp Phantoms start nationale competitie met knaller

Een mooiere start kon coach Gert Peeters zich niet inbeelden. Afgelopen zondag 17 oktober ving het fanionteam de nationale competitie in de hoogste divisie aan met een overtuigende 10-2 overwinning tegen Olympia Heist-o/d-Berg.

Eentje voor de geschiedenisboeken want het was de allereerste competitiewedstrijd in de nieuwe accommodatie Sportoase Groot Schijn. “Volle tribune, topsfeer, fijne wedstrijd, het kon niet beter,” aldus de Bench Boss van Antwerp Phantoms. “Je merkt evenwel dat Corona toch een invloed heeft gehad. 15 maanden zonder competitie, de jongens speelden veel te zenuwachtig en het duurde even voor de routine terugkeerde. Er is nog veel werk, maar dat komt wel goed.”

Over de voorbereiding kan de coach ook alleen maar tevreden zijn. De vier testmatchen, 2 tegen het Duitse Moers Black Tigers, 1 tegen Herentals HYC en 1 tegen Hasselt Haskey, werden telkens met winstcijfers afgesloten. “Ons team kende een ernstige verjonging. Heel wat jeugdspelers uit onze eigen rangen krijgen kansen. Op dit elan gaan we in deze prachtige ijshockeytempel dan ook verder bouwen.”

Inderdaad, met de nieuwe infrastructuur die in twee ijspistes voorziet, gaat de club sterk inzetten om de basis te verbreden en de instroom te bevorderen. De initiaties, die doorgaan telkens op zaterdag van 10h15 tot 11h00, zijn reeds een succes. Met de opstart van de Antwerp Ice Hockey Academy werd bovendien een club overschrijdend initiatief gestart om de vaardigheden van alle ijshockeyers te bevorderen.

Christian Pierre

(Foto: Diboschky Photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)