Select Page

Reuskens van Borgerhout ontmoeten reuzinneke uit Syrië

Reuskens van Borgerhout ontmoeten reuzinneke uit Syrië

Het nieuws van gisteren komt van bij onze buren in het district Borgerhout. Daar ontmoette de Reuskens van Borgerhout Little Amal tijdens de 309ste reuskensstoet.

In juli begon Little Amal, een reuzenpop die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt, aan een tocht van meer dan 8000 kilometer door Europa op zoek naar haar moeder. Een odyssee van 10 miljoen voetstappen. Overal waar ze stopt vraagt ze aandacht voor het lot van jonge vluchtelingen, die vaak gescheiden zijn van hun ouders en familie. De pop is vertrokken uit Turkije, aan de grens met Syrië. Ze trekt dwars door Europa en zal in november aankomen in Manchester in het Verenigd Koninkrijk.

Dit weekeinde verblijft Amal in Antwerpen op initiatief van de stad Antwerpen, Atlas, De Reuzen vzw, district Borgerhout en hetpaleis. Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) mocht gisteren tijdens de historische ontmoeting van de Reuskens met het reuzinneke uit Syrië de honneurs waarnemen: “We zijn trots dat we samen met de Reuskens Little Amal kunnen verwelkomen in ons superdivers district. We doen er alles aan om haar een warm welkom te geven. Dat is waar Borgerhout voor staat: een plek waar iedereen zich thuis voelt.”

‘The Walk’ is een project van het Britse theatergezelschap Good Chance i.s.m. het Zuid-Afrikaanse poppentheatergezelschap Handspring Puppet Company. Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=pGn6awlLdaw&t=126s

(Foto: Marc De Laet)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)