Select Page

Deelnemers vanuit Deurne op de klimaatmars

Deelnemers vanuit Deurne op de klimaatmars

Nagenoeg 50000 mensen trokken vandaag naar Brussel om een krachtdadig beleid te eisen om de klimaatopwarming te stoppen. Onder hen ook mensen uit Deurne.

Na anderhalf jaar onderbreking door de coronacrisis, wilden de organisatoren van #BackToTheClimate aan de vooravond van de Europese top en de klimaatconferentie in Glasgow een krachtig signaal geven aan de beleidsmakers. Ook Deurne was vertegenwoordigd. Onder hen Christel van de Walle die het witte hesje van ‘Grootouders voor het klimaat’ droeg. “Het voorbije jaar werd gekenmerkt door extreme weersomstandigheden: droogte, hitte, overstromingen,… Zelfs ons eigen land werd niet meer gespaard. Maatregelen zijn broodnodig.” zei de vrouw en stapte onversaagd verder.

Langs het parcours stonden andere deelnemers, waaronder Stella Nyanchama Okemwa, ook vanuit Deurne, met een spandoek. Hierop kondigden de ‘Grootouders voor het klimaat’ aan dat zij een tocht naar Glasgow zullen ondernemen om de deelnemers op de klimaatconferentie aan te moedigen om bindende en afdwingbare doelstellingen en maatregelen te nemen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)