Select Page

Betere spreiding vuilnisbakken dankzij een buurtbewoner

Betere spreiding vuilnisbakken dankzij een buurtbewoner

Een buur van het Ertbruggebos plaatste aan de ingang van het domein een zwarte emmer voor de wandelaars en hondenbaasjes om hun afval in te dumpen. Aan de emmer had hij een briefje gehangen waarop hij had geschreven: “Een 78-jarige neemt telkens uw afval mee naar een afvalbak. Als u jonger bent, kunt u dat ook eens proberen.”

Deze actie werd opgemerkt door districtsraadsleden Alain Hoeckx en Mascha Van Huffelen (beiden N-VA). Zij analyseerden de ‘vuilnissituatie’ van het Ertbruggebos en kwamen tot de slotsom dat er nood was aan meer vuilnisbakken. Maar dat was makkelijk gezegd. Hoeckx: “Een paar extra vuilnisbakken plaatsen lijkt misschien een snelle en voordehand liggende oplossing. Maar een vuilnisbak kost geld: zowel het plaatsen, het onderhouden als het ledigen op regelmatige basis.” De twee raadsleden stelden daarom voor om bepaalde vuilnisbakken te verplaatsen in plaats van er nieuwe te zetten. Hoeckx: “Kostenbesparend, en de ophaaldienst hoeft geen extra stops in te lassen.”

Er komt nu een Big Belly aan het kruispunt Schotensteenweg/Jozef Van Poppelstraat. De drie vuilnisbakjes daar worden verplaatst naar de ingangen van het domein. Een vierde exemplaar krijg ook een nieuwe stek. Stadschepen voor buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA) wil nu samen met het Vlaams Gewest het volledige plaatje van het Ertbruggebos bekijken. Een gedeelte ligt in Deurne, een ander gedeelte in Wijnegem en het beheer valt onder het Vlaams Gewest.

Foto boven: (vlnr) Mascha Van Huffelen en Alain Hoeckx bij een van de nieuwgeplaatste vuilnisbakken

Foto onder: het briefje van de initiatiefnemer

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)