Select Page

Vergeet Hooverphonic, hier is Chiro Frelus

Vergeet Hooverphonic, hier is Chiro Frelus

Chirogroep Frelus heeft een prijs gewonnen. Met een zelfgemaakt lied en bijhorende choreografie.

Een aantal weken geleden lanceerde Chirojeugd Vlaanderen een wedstrijd. De prijs was voor 750 euro gepersonaliseerde kleding voor elke leider en leidster van de groep. Leidingsploegen van over het hele land werden uitgedaagd om iets in te sturen. Dat kon om het even wat zijn: een lied, een zot idee, een tof filmpje, een coole affiche,… Heel wat groepen deden mee met de wedstrijd en gisteren stak de jury de koppen bij elkaar. De winnaar die uit de bus rolde was Chiro Frelus uit Deurne.

Leidster Anke Van de Walle is apetrots en geeft graag wat uitleg: “Het lied werd geschreven door onze groepleidster Jessica Muila-Milie die ook zangeres is. En leiders Kani Dainkeh en Dries Seu hebben het geproduced. Dries deed ook nog de edit. De rest van de leiding waren dansers. Al was niet heel de leidingsploeg aanwezig. We zijn met 19 en door de restricties door corona en met de examens bovenop kon niet iedereen meedoen.”

Hooverphonic kwam er bij het Eurovisiesongfestival niet aan te pas. Volgende keer eens aankloppen bij Chiro Frelus?

Nieuwsgierig? https://www.facebook.com/ChirojeugdVlaanderen/videos/979233859493026

(Foto: Chirojeugd Vlaanderen)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)