Select Page

Geest van Pink Floyd waarde rond het Rivierenhof

Geest van Pink Floyd waarde rond het Rivierenhof

Gisteravond zat het Openluchtheater stampvol. Op het podium werd de geest van de legendarische band Pink Floyd opgeroepen.

Het publiek dat gisteren massaal naar het Openluchttheater kwam afgezakt was gemiddeld ouder dan op de andere Vrijdagconcerten. De generatie die in jaren ’70 en ’80 opgroeide met de Britse rockband gaf duidelijk present. De aankondiging van het programma maakte dat de verwachtingen hooggespannen stonden: “Floyd Matters is niet zomaar een tribute band, laat staan een coverorkest…  Het is een muzikaal project van een hele schare ervaren, gerenommeerde en door weer en wind gelouterde muzikanten die de geest en ziel van Pink Floyd – dat brede scala aan klanken; die enorm gelaagde muziek van Groot-Brittanniës meest progressieve & grensverleggende rockgroep ooit – op een Belgisch podium tot leven wekken. Géén vrijblijvend eerbetoon dus, maar een echte beleving.” En het moet gezegd, Floyd Matters stelde niet teleur en loste de verwachtingen ruimschoots in. Met, voor ondergetekende, als hoogtepunt ‘Comfortably numb’.

Pink Floyd is een Britse rockband die bekend werd door de ‘psychedelische rockmuziek’, muziek waarin men in de jaren ’60 de ervaring van psychedelische drugs probeerde te versterken of imiteren. De groep werd opgericht in 1964, weliswaar onder enkele andere namen voordat de huidige naam Pink Floyd werd aangenomen. De band bestaat officieel nog altijd alhoewel met het vertrek van Roger Waters in 1985 een tijdperk werd afgesloten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h W
Humidity: 74%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)