Select Page

De luchthaven heeft een duty free shop

De luchthaven heeft een duty free shop

Gisteren werd de duty free shop in de luchthaven van Antwerpen geopend. Dat verhoogt de passagiersbeleving van mensen die vanuit Deurne vertrekken.

Antwerp Airport oogt met de tax free shop als een echte luchthaven. De winkel wordt uitgebaat door Belgawel bvba dat vier jaar geleden al een soortgelijke winkel opende in de luchthaven van Oostende. Het lintje werd doorgeknipt door Marcel Buelens, CEO van de luchthaven, en René van Welzen, verantwoordelijke van Belgawel. Buelens verwees bij de opening naar het hervatten van de vluchten door luchtvaartmaatschappij TUI fly: “Deze ochtend vertrok een vliegtuig richting Split (Kroatië). Het toestel zat vol, 108 passagiers. Vier plaatsen bleven onbezet opdat in geval van ziekte de zieke zou kunnen worden geïsoleerd. Straks vertrekt de vlucht naar Ibiza (Spanje). Ook die vlieger zit vol.”

René van Welzen verwelkomde op zijn beurt de aanwezigen en opende dan samen met Marcel Buelens de winkel. Het aanbod van de nieuwe shop bevat de traditionele producten die je in elke belastingvrije winkel terugvindt. Maar daar zal snel verandering in komen. René van Welzen: “Wij willen ook typische streekproducten uit Antwerpen aanbieden zoals bier en chocolade. Denk maar aan de Antwerpse handjes. Door de coronacrisis is dat wat op de lange baan geschoven.” Het district Deurne werd vertegenwoordigd door districtsschepen Elke Brydenbach (N-VA).

Foto: (vlnr) René van Welzen en Marcel Buelens knippen het lintje.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)