Select Page

Proximus gebouw moet plaats ruimen voor nieuwbouw

Proximus gebouw moet plaats ruimen voor nieuwbouw

De hoek Dascottelei-Van Den Hautelei, waar tot enkele jaren geleden een Proximus winkel was, krijgt een nieuwe bestemming.

Aan het voormalige gebouw van Proximus, met de karakteristieke winkel, op de hoek Dascottelei-Van Den Hautelei hangt een gele affiche: ‘Bekendmaking openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning’. De aanvrager is Wolf Invest, een vastgoed projectontwikkelaar. De aanvraag betreft: ‘Bouw en exploitatie van 69 appartementen, een commerciële ruimte, een magazijn en een ondergrondse parkeergarage.’ Wolf Invest zal het bestaande gebouw platgooien en een nieuwe, moderne constructie neerpoten.

Zaakvoerder Frank Reekmans geeft graag wat meer uitleg over het nieuwe project: “We zullen inderdaad een gebouw rechttrekken met appartementen van zowel 1, 2 en 3 slaapkamers. In vergelijking met andere projecten in de onmiddellijke buurt willen we dat die appartementen voldoende ruimte hebben, met grote ramen om meer licht te vangen en met het nodige wooncomfort. We mikken zowel op jonge gezinnen als op iets oudere mensen. Het wordt zeker geen massieve blok maar het gebouw krijgt een speelse, gebogen gevel in een fraaie baksteen.”

Op het gelijksvloer komt een Carrefour Market. Ondergronds zal er parkeerruimte zijn voor zowel bewoners als klanten. Reekmans hoopt dat de werkzaamheden kunnen starten begin 2020 en dat de appartementen anderhalf jaar later kant en kaar zullen zijn. En hij verzekert dat het mooi afgewerkte en betaalbare woonheden zullen zijn.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)