Select Page

Defecte tram blokkeert lijnen 4 en 9

Defecte tram blokkeert lijnen 4 en 9

Een defecte tram aan het Eksterlaar zorgde voor een ernstige verstoring van het tramverkeer op de lijnen 4 en 9.

Deze voormiddag verloor aan de keerlus van het Eksterlaar een tram zijn pantograaf of stroomafnemer waardoor hij geen meter meer vooruit of achteruit kon rijden. De pantograaf belandde op de voorruit van een voorbijrijdende auto. De chauffeur en zijn passagier kwamen er met de schrik vanaf. Een stroomafnemer is het beweegbare onderdeel bovenop de tram die elektrische stroom van de bovenleiding opneemt. De tram blokkeerde de rijbaan waardoor het verkeer op lijnen 4 en 9 stilviel. De technische ploeg van De Lijn kwam ter plaatse. Omdat ook aan de bovenleiding moest worden gewerkt, werd de stroom uitgeschakeld. Het onfortuinlijke toestel werd dan weggesleept. Tegen de middag kwam het tramverkeer terug op gang.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)