Select Page

Bijzonder eerbetoon aan ziekenhuismedewerkers na covidpandemie

Bijzonder eerbetoon aan ziekenhuismedewerkers na covidpandemie

Afgevaardigd bestuurder AZ Monica Geert Smits kreeg gistermiddag namens het voltallige ziekenhuispersoneel een kunstwerk van Sally Ghannoum overhandigd. De Syrische kunstenares schonk het beeld als eerbetoon aan alle medewerkers van het Antwerpse ziekenhuis voor hun tomeloze inzet tijdens de covidpandemie.

Naast talloze ziekenhuismedewerkers (artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen) was ook de Antwerpse schepen, Els van Doesburg (N-VA), bevoegd voor onder andere gezondheids- en seniorenzorg, bij de overhandiging aanwezig.

Kunstenares Sally Ghannoum is met haar familie gevlucht uit Aleppo en kwam naar België in 2015. Intussen heeft zij twee restaurants opgericht in Antwerpen. Ghannoum: “Toen de coronapandemie uitbrak, besloot ik met mijn familie om niet op te geven. We hebben de oorlog overleefd, we kunnen dit ook overleven, dacht ik. We hielpen buitenlandse coronapatiënten en brachten hen naar ziekenhuizen. Ik was getuige van de grote passie van artsen en verpleegkundigen en besloot om dit Syrische beeld aan hen op te dragen, als dank voor de inspanningen en offers die zij gemaakt hebben om ons veilig en gezond te houden. Een kleine waardering van de Syrische gemeenschap in Antwerpen.”

Foto: (vlnr) afgevaardigd bestuurder AZ Monica Geert Smits, stadsschepen Els van Doesburg en kunstenares Sally Ghannoum

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)