Select Page

Kinderboerderij Rivierenhof zoekt gidsen

Kinderboerderij Rivierenhof zoekt gidsen

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof zoekt enthousiaste gidsen om klassen uit de basisschool te begeleiden tijdens hun bezoek aan de Kinderboerderij.

Het Rivierenhof zoekt vrijwillige volwassen gidsen die zich minimum één halve dag per week kunnen engageren om klassen te begeleiden. Kandidaten hebben ervaring in het onderwijs, jeugdwerk of spreken voor groepen kinderen. De volledige vacature en vereisten vind je via www.provincieantwerpen.be/kinderboerderij . Je kandidaat stellen doe je voor 16 april 2024. Geselecteerde kandidaten krijgen een opleiding voor ze aan de slag gaan.

Provinciaal gedeputeerde voor de groendomeinen Mireille Colson (N-VA) schetst het kader: “Jaarlijks bezoeken circa 7.500 leerlingen de Kinderboerderij. Het Rivierenhof werkt met zorg programma’s uit die bijdragen tot de natuur- en milieueducatie en educatie voor duurzame ontwikkeling. De gidsen die deze klassen begeleiden dragen hun liefde voor natuur, dieren, moestuinieren, gezonde voeding en boerderijleven met hart en ziel over op de leergierige kinderen.”

Directeur Peter Verdyck vult aan: “De gidsen op de Kinderboerderij engageren zich op vrijwillige basis. Het Rivierenhof hecht veel belang aan vrijwilligerswerk in het park. Er zijn een 100-tal vrijwilligers aan de slag in het park: ze helpen op de boerderij, in het groen, gidsen wandelingen of prikken afval. De gidsen op de Kinderboerderij zorgen op hun beurt voor een extra versterking van onze werking.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)