Select Page

Sociale kruidenier opent weldra de deuren

Sociale kruidenier opent weldra de deuren

De districtsraad stemde op de vorige zitting de betoelagingsvoorwaarden voor het project ‘sociale kruidenier’ goed. Daardoor kan het project verder worden uitgewerkt.

Schepen van Sociale zaken Frank Vercammen (sp.a) is erg tevreden omdat de sociale kruidenier na de zomervakantie van start zal kunnen gaan. De sociale kruidenier is een winkel voor mensen met een laag inkomen. Hier worden voedings-, verzorgings- en onderhoudsproducten verkocht aan zeer lage prijzen. De toegang is enkel mogelijk via doorverwijzing. Met dit project wil schepen Vercammen de financiële situatie van kwetsbare gezinnen verlichten. 

“In de komende periode zal worden onderzocht welke partners structureel bij het project kunnen worden betrokken en welk type van tewerkstelling er kan worden georganiseerd.” legt Vercammen uit. Hij gaat verder: “In een volgende fase, na de zomer, zal een proefproject worden opgestart, waarbij het concept van een sociale kruidenier in Deurne operationeel zal worden op een vaste locatie of als mobiele kruidenier.”

Het district werkt hiervoor samen met Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad. En dat is wel merkwaardig omdat er verenigingen zijn die ervaring hebben met het concept sociale kruidenier. Volgens de schepen had het district de hoop om het project te kunnen onderbrengen in een buurthuis, waardoor de klanten eveneens gebruik zouden kunnen maken van andere diensten. Daar blijkt echter geen plaats meer te zijn dus wordt nu onderzocht of het een vaste of mobiele kruidenier zal worden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h WNW
Humidity: 51%
Pressure: 1021mbar
UV index: 6

(advertenties)