Select Page

Schepen Van Acker verlaat N-VA

Schepen Van Acker verlaat N-VA

Districtsschepen Philip Van Acker stapt op bij de N-VA en zal voortaan als onafhankelijke in de districtsraad zetelen. Hij maakt ook bekend dat hij de overstap naar de nieuwe politieke partij Vista zal maken.

Philip Van Acker laat aan De Standaard weten dat hij merkt dat het sociale aspect voor hem belangrijker wordt, terwijl N-VA meer en meer naar rechts opschuift. En hij ziet dat ook gebeuren bij de aanhang van de partij. Van Acker, bevoegd voor lokale economie, markten en foren, toerisme, milieu, volkstuinen en feestelijkheden, heeft het ook moeilijk bij de uitholling van de districtsbevoegdheden door de stad. Schepen Van Acker: “Neem nu de markt op de Gitschotellei die op de grens Deurne-Borgerhout, waarvoor ik ben blijven strijden, maar die de stad weg wilt. Of het voorstel om in woonwijken venstertijden voor vrachtverkeer in te voeren, maar dat door de stad wordt tegengehouden.”

De onafhankelijke schepen maakt de overstap naar Vista, een nieuwe partij: “Een partij die gaat voor een rechtvaardige samenleving, met rechten en plichten, maar met een sociaal gelaat.” Eerder al werd door insiders ‘off the record’ vertelt dat binnen de partij de poten onder de stoel van Philip Van Acker werden weggezaagd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)