Select Page

Al twintig jaar Ecodroom

Al twintig jaar Ecodroom

Aanstaande zondag gaat in het Rivierenhof de 20ste editie van Ecodroom door, de jaarlijkse ecologische markt in de groene long van de stad Antwerpen. Van 13u tot 18u kan je kennismaken met duurzame, lokale en lekkere producten voor een gezonder leven. Ecodroom is een geknipt moment om je met je gezin te laten inspireren voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Tientallen standhouders zullen producten aanbieden, informatie aanreiken of workshops geven. Je vindt er ecologische kledij, fairtradewaren, planten en zaden, ambachtelijke huisraad, diverse workshops en veel meer.

Daarnaast zijn er ook tal van kramen die zich richten op gezonde voeding. Zo kan je zien wat de lokale buurderij te bieden heeft of ontdek je misschien wel welke biologische of veganistische producten jou in de smaak vallen. Ook wie benieuwd is naar gekende of minder gekende streekproducten, vindt er vast zijn gading.

Met de fiets

Ecodroom wil fietsers graag belonen. Wie met de fiets komt, kan zijn of haar tweewieler namelijk laten nazien en kleine herstelwerken gratis laten uitvoeren: een lekker band repareren, remmen afstellen, de ketting insmeren,… Een professionele fietsenmaker helpt je graag op weg.

Van A tot Zerowaste

Ook recycleren en upcycling is een vast thema van Ecodroom. In de galerij van het Rivierenhof stellen kunstenaars werken tentoon met gerecycleerde materialen. De Spectrumschool  heeft ook een stand met een repair café. Bezoekers kunnen defecte huishoudtoestellen meenemen die de leerlingen en leraren van de afdeling elektriciteit en mechanica gratis herstellen. Ze geven verder ook advies over onderhoud en reparaties.

Wie anderzijds spullen graag een tweede leven geeft, kan langs het pad aan de tennisvelden in het Rivierenhof op de rommelmarkt een kijkje nemen. Daar stallen een 80-tal buurtbewoners en curiosa-liefhebbers hun waren uit.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)