Select Page

Pleintje in de Eikblokstraat wordt opnieuw aangelegd

Pleintje in de Eikblokstraat wordt opnieuw aangelegd

Het pleintje aan de Eikblokstraat is volgens de buurt en het Deurnese bestuur aan vernieuwing toe. Op maandag 18 oktober start de vernieuwde aanleg.

Districtsschepen voor jeugd, Elke Brydenbach (N-VA) legt uit: “Uit het speelweefselonderzoek dat het district Deurne eerder liet uitvoeren bleek dat het pleintje ter hoogte van de Eikblokstraat voor veel buurtkinderen een belangrijke plek is om zich te ontspannen. Ook bij de andere buurtbewoners weerklonk meermaals het signaal dat een opfrissing van dit plein meer dan wenselijk was. Hiermee zijn we dan aan de slag gegaan met als doel een aangename verblijfsruimte te creëren. Door meer groen te scheppen, verschillende spelaanleidingen te voorzien, een betere toegankelijkheid van het plein te creëren en ook de verkeersveiligheid te optimaliseren hopen we dat we in ons opzet geslaagd zijn.”

De schepen somt op wat er zal veranderen: “Om een aangename verblijfsruimte te creëren, komen er speelaanleidingen zoals een hinkelpad en stapblokken. Om de bomen optimale groeikansen te geven, regenwater op te vangen en in te laten sijpelen, wordt het plein maximaal onthard. Om de verkeersveiligheid en de toegankelijkheid van de zwakke weggebruiker te verbeteren, wordt het plein uitgebreid met een nieuwe boom en lage beplanting.”

Het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2021. Tijdens de werken is het pleintje niet toegankelijk. De aanplanting van de nieuwe boom en beplanting is voorzien in het najaar van 2021.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)