Select Page

Chiro Frelus blaast 80 kaarsjes uit

Chiro Frelus blaast 80 kaarsjes uit

Dit weekeinde was het groot feest bij Chiro Frelus. De jeugdbeweging rondde de kaap van 80 jaar.

Chiro Frelus bestaat 80 jaar en dat vroeg uiteraard om een feestje. De feestelijkheden werden vrijdag op gang getrokken met ‘Frelus zingt’, gevolgd door een bodega. Zaterdag verzamelden de feestvierders in de Sint Fredeganduskerk voor een dankviering om dan in optocht naar zaal Bosuil op de Merksemsesteenweg te trekken. Ze werden begeleid door de muziekkapel van chiro Schelle. Eerst had er een receptie plaats waarop districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) de gelukwensen van het district kwam overbrengen. En dan was het tijd voor een feestmaaltijd met ‘kampklassiekers’. Hierbij sprong vooral de ‘koude aap’ in het oog. Voor niet chiroleden legt leidster Anke Van de Walle graag uit wat dit is: “Koude aap is corned beef, gekookt ingeblikt rundvlees, een topper op ons bivak. De bijhorende drank is grenadine.” Het verjaardagsfeest werd afgesloten met een bal.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)