Select Page

Luchtvaartmaatschappij TUI neemt stillere en zuinigere vliegtuigen in dienst

Luchtvaartmaatschappij TUI neemt stillere en zuinigere vliegtuigen in dienst

Luchtvaartmaatschappij TUI Airline heeft drie Embraer-toestellen type E195 E2 geleased die de huidige Embraer E190’s zullen vervangen. Ze krijgen de luchthaven van Deurne als basis.

Het eerste toestel arriveerde deze week op het vliegveld van Deurne. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en TUI Western Region CEO Elie Bruyninckx doopten het vliegtuig met water uit de Schijn. Het toestel kreeg de naam ‘Flanders’. De volgende vliegtuigen zullen ‘Brussels’ en ‘Wallonia’ heten.

De voordelen van het nieuwe type situeren zich op enkele belangrijke terreinen: het toestel heeft 136 stoelen, 24 meer dan in de E190. De CO2-uitstoot per stoel is 33% lager dan bij de Embraer E190. Binnen een normaal vluchtprogramma betekent dit jaarlijks 29,7 ton minder uitstoot per stoel. Bij het opstijgen en landen draagt het geluid van de E195 tot 50% minder ver dan bij de E190. Daardoor behoort de E195 E2 tot de stilste toestellen binnen het ‘regional’-segment, het kleinere vliegtuigtype.

Ook de afstand die de nieuwe toestellen kunnen overvliegen, stijgt behoorlijk. Tot op heden vloog TUI fly vanuit Antwerpen niet verder dan 1900 kilometer. Ondanks de beperkte lengte van de startbaan in Antwerpen kan de E195 E2 bestemmingen tot 2280 kilometer verder bereiken. Deze ruimere ‘range’ opent op termijn perspectief voor nieuwe, verder gelegen bestemmingen vanuit Antwerpen.

Foto: (vlnr) Eric Dumas (CEO van Antwerp Airport), Elie Bruyninckx (CEO TUI Western Region), Bart De Wever (burgemeester Antwerpen), Gunther Hofman( Managing Director van TUI fly Western Region)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)