Select Page

Een enkeltje naar het paradijs

Een enkeltje naar het paradijs

Op de facebookpagina van buurderij Gitschotelhof verscheen ‘een enkeltje naar het paradijs’. Nu hebben wij altijd graag naar het paradijs willen reizen, dus onze aandacht was onmiddellijk geprikkeld.

Een enkeltje naar het paradijs blijkt een snede honingkoek van de wereldwinkel te zijn, besmeerd met choco van boerderij De Melkweg. Dat is ongelooflijk lekker, zeg maar verrukkelijk. Een smaakorgasme op de tong. En het is bovendien samengesteld met eerlijke producten.

Er is vooreerst de ‘Maya Bio Honingkoek’, honingkoek met biologische honing van de wereldwinkel en geproduceerd door Maya Vinic. Dat is een honingcoöperatie uit San Cristóbal de las Casas in Mexico. De leden zijn afstammelingen van de Maya’s, sinds de verovering van Mexico door de Spanjaarden, een achteruit gesteld volk. Fair trade uiteraard.

De honingkoek wordt besmeerd met een laagje ambachtelijk bereide Hoevechoco van De Melkweg, een familiaal landbouwbedrijf uit Tielen in de Kempen. De choco wordt gemaakt met eigen melk en bevat geen palmolie, bewaarmiddelen, kleur-of smaakstoffen. Er moeten voor deze choco geen bossen worden gerooid om oliepalmplantages aan te leggen. Zoals bijvoorbeeld massaal in Indonesië gebeurt. Het leefmilieu van de orang-oetans wordt bijgevolg niet extra vernield.

Zowel de choco als de honingkoek zijn verkrijgbaar op buurderij Gitschotelhof. Op buurderij Cinema Rix / Districtshuis wordt enkel de honingkoek aangeboden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)