Select Page

Van Strydoncklaan is een gevaarlijke straat

Van Strydoncklaan is een gevaarlijke straat

Gisterochtend werd een fietser (77)  levensgevaarlijk gewond toen hij de Van Strydoncklaan overstak. Voor de Fietsersbond Deurne is dit geen verrassing.

De fietser stak de Van Strydoncklaan over ter hoogte van de Boterlaarbaan en werd daar aangereden door een wagen. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. En alhoewel volgens de eerste vaststellingen de autovoerder geen fout maakte, roept de Fietsersbond op tot noodzakelijke veranderingen van deze weg. Wouter Berteloot, woordvoerder van de Fietsersbond Deurne, legt uit waarom: “De Strydoncklaan is een straat met twee baanvakken in elke rijrichting waarop auto’s tegen 70 km/u mogen rijden. Dat is veel te snel voor deze buurt. Bovendien worden verderop, zowel in de richting van Deurne als in de richting van Wommelgem, die twee baanvakken samengevoegd tot een rijvak. Die brede straat verleidt de automobilisten om even door te trappen op het gaspedaal om als eerste aan te komen op het punt waar de twee vakken een worden.”

Volgens Wouter Berteloot maakt een beperking van 70 naar 50 km/u op deze afstand geen noemelijk verschil in de reistijd. Berteloot wijst er eveneens op dat door de verdere ontwikkeling van deze buurt er nog meer mensen zullen komen wonen. Dan zal de straat aangepast moeten worden naar één rijstrook per richting. Maar met een pot verf kan je volgens de woordvoerder nu al die maatregel treffen. Berteloot: “Wij roepen dan ook het Agentschap Wegen en Verkeer, het district Deurne en de stad Antwerpen op om in actie te schieten.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)