Select Page

Deurnese fotograaf zet actie op voor Palestina

Deurnese fotograaf zet actie op voor Palestina

De Deurnese fotograaf Bob Reijnders was geschokt door het geweld in Gaza dat hij op tv kreeg te zien. Hij bleef niet bij de pakken zitten.

Op 7 oktober ll. escaleerde het sluimerende conflict tussen Hamas, de beweging die Gaza bestuurt, en Israël. Gewapende strijders vielen Israël binnen, doodden ongeveer 1300 mensen en ontvoerden een 200 tot 250 gijzelaars. Het Israëlisch leger sloeg hard en onverbiddelijk terug. Het land kreeg hierbij in eerste instantie bij monde van Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen onvoorwaardelijke steun van de Europese Unie. Maar vele burgers vinden de weerwraak van Israël ‘disproportioneel’ en ‘buitensporig’. In de Gazastrook zijn, als we deze tekst schrijven, volgens Unicef al meer dan 5300 kinderen gedood en 8663 gewond. Ruim een miljoen mensen zijn op de vlucht.

Ook Bob Reijnders was ontdaan door al dat geweld en verdriet: “Ik contacteerde Nora Gharib, zangeres, actrice en presentatrice van The Voice Kids. Ik had een voorstel en zij deed onmiddellijk mee. Samen lanceerden we een oproep voor jonge vrouwen die wilde poseren. Er kwamen ruim 320 kandidaten meedoen. Vorige zaterdag had er in de Blikfabriek in Hoboken dan een ‘shoot’ plaats.” Het resultaat zie je hierboven.

Wie wil kan de foto op zijn of haar Facebook- of Instagrampagina zetten als een oproep voor een ‘staakt-het-vuren’ in Gaza. Er is al teveel bloed vergoten. Tijd voor onderhandelingen en een definitieve oplossing van dit conflict.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Mie

    zeer sterk!

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)