Select Page

Uit de nieuwskeuken van Seven: Herfst

Uit de nieuwskeuken van Seven: Herfst

Beste lezers,

Het is oktober 2021. De herfst heeft zijn intrede gedaan en leert ons dat we oude dingen soms los moeten laten en nieuwe dingen moeten omarmen.

De herfst leert ons het waardevolle te koesteren en de rest te laten gaan. Maar als je nadenkt, is er toch zoveel meer aan de herfst dan dat?

Want als je dan buiten loopt, met je jas nog open omdat het zonnetje nog zo lekker tussen de bladeren door schijnt. Terwijl de vogels zachtjes zingen en je op moet passen om de paddenstoelen niet omver te lopen. Voel je dan ook dat sprankje geluk?

En als je daar dan wandelt en de bladeren onder je voeten voelt knisperen. Er af en toe een eikel om je heen loslaat en naar beneden valt, terwijl je de bladeren voor je uit schopt, voel je dan ook het kind in je naar boven komen?

Als je daar dan loopt, omringd door bladeren in alle kleuren en er voor je een eekhoorn de boom in snelt. Als je de paddenstoelen aangevreten ziet zijn, ben je je dan ook bewust van al het leven om je heen?

En als je dan in de zetel kruipt na de fijne wandeling met een tas warme chocolademelk. Op het moment dat je wegzakt onder je pluizige dekentje en Netflix opstart. Voel je dan ook de warmte die de herfst met zich meebrengt?

Zie je alle kleuren en ruik je de fijne geur na een regenbui? Geniet je van alle lampjes die aangaan nu het vroeger donker wordt?

Of zie je enkel de treurnis die de herfst ogenschijnlijk achterlaat? Lees je dan eens mooie stukjes tekst die je hart raken?

Als ik het nu herlees weet ik niet  of dit stukje tekst je raakt, meer nog of dit nu een column is of niet. Maar ik schreef het en nu deel ik het. Ondanks dat ik zelf deze herfst beleef met een gevoel van liefde overgoten met gemis, ben en blijf ik fan van dit prachtige seizoen.

Graag tot meer lees volgende week.

Groeten, Seven.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)