Select Page

Kiezen tussen bomen of een weg

Kiezen tussen bomen of een weg

Op de site Eksterlaar verrijst een nieuwe woonwijk. Tussen deze site en de Herentalsebaan zou een verbindingsweg komen. Maar op het voorgestelde traject staan twee majestueuze beuken.

Op het Eksterlaar is bouwmaatschappij Vooruitzicht bezig is met de constructie van wooneenheden. In de verkavelingsvergunning staat dat er een weg voor voetgangers en fietsers moet komen tussen de verkaveling en de Herentalsebaan. Die zou dan leiden langs de woonhuizen van de voormalige vuurwerkfabriek Eugène Hendrickx. De twee panden, eigendom van Vooruitzicht, zijn in slechte staat, maar staan op de Inventaris Onroerend Erfgoed omdat ze waardevol zijn. Omdat de huidige ingang naar de woningen privé blijft, zou er een nieuwe weg komen die tussen de huizen nr. 504 en 508 zou liggen. Een deel van de deze weg is al gelegd en is bijna twee meter breed. Maar aan de straatkant staan twee monumentale beuken. Tussen de bomen is de doorgang ongeveer anderhalve meter. Dat zou betekenen dat minimaal een boom zou moeten worden opgeofferd. En de kans is groot dat de tweede boom zware schade zou lijden.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) zoekt naarstig naar een oplossing: “Het district heeft samen met de dienst Groen, Vooruitzicht en de dienst Erfgoed samen gezeten om die weg te bespreken. Wij zoeken nu een oplossing waarbij de voetgangers en fietsers gebruik maken van de bestaande weg tussen de twee huizen van Hendrickx, maar dan moeten de toekomstige eigenaars wel een stuk van hun privacy opgeven.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)